otslabvane-s-tichane

Тичане за отслабване – 3 ключови елемента

Най-разпространеният метод за борба с излишните килограми – тичане за отслабване. Всеки се е заричал, поне веднъж, че започва да прави обиколки на стадиона от следващия понеделник, но това така и не се случа. За да запазите мотивацията е необходимо да изградите стабилен план съобразен с Вашите възможности и нужди.
1. Поставяне на адекватни цели
Ако очаквате от ден първи да направите 50 минути крос без почивка много лесно можете да бъдете разочаровани и бързо да се откажете от тичането. Поради тази причина е необходимо да съставите план за следващите 4 седмици.Седмица 1: 5 минути ходене – 5 минути тичане– 5 минути ходене – Общо 15 минути
Седмица 2 : 5 минути ходене – 5 минути тичане – 2 повторение – Общо 20 минути
Седмица 3: 5 минути ходене – 10 минути тичане – 5 минути ходене – 5 мин. тичане – Общо 25 минути
Седмица 4: 5 минути ходене – 10 минути тичане – 5 минути ходене – 10 мин. тичане – Общо 30 минути
Това е само примерен режим, не е необходимо да увеличавате с 5 минути всяка седмица, може да са само 1 или 2. Ключовият елемент е постепенно да се увеличава времето за тичане и интензитета на тренировките.
Неизбежна е темата за това колко килограми ще свалите. Истината е, че универсален отговор няма, но е доказано, че за дълготрайни резултати, е препоръчително на седмица загубата на тегло да бъде в диапазона 500гр – 1,000гр. Всеки режим гарантиращ по-бързи резултати освен, че може да бъде опасен за Вашето здраве, най-вероятно ще доведе до „йо-йо“ ефект. Бавно, но славно е ключът към успеха при тичането за отслабване.
2. Предпазване от травми и контузии
Загрявайте добре преди да се втурнете да покорявате дневната цел. Раздвижете не само краката, но и горната част на тялото рамена, ръце,гръб. Следващото видеото показва ефективна система от упражнения за правилно разгряване и разтягане преди тичане за отслабване.
3. Правилно хранене
Има много хранителни режими, които в комбинация с тичане дават невероятни резултати. Изборът е изцяло Ваш, започнете този режим, който Ви кара да се чувствате заредени с енергия. Включете някои или всички от тази 10 храни за идеална фигура във Вашата диета.Със сигурност избягвайте да пропускате хранене, но също така не преяждайте минути преди да започнете тренировката за отслабване. Хидратирайте тялото през целият ден – преди и след тренировката.

Коментари

 1. Борислава казва:

  Здр-те аз съм на 10 и тежа 48 килограма нормално ли е ? Тичам през дни ето сега 20 : 30 отивам да потичам с брат ми (състезания) ами моля не ми се присмивайте и как да отслабна бързо ? За 20 дни искам да отслабна защото след 22 дни идва 1 учебен ден и на другия ден съм записана на мажоретни танци. Според вас с колко мога да отслабна 5 кг ?

  1. admin казва:

   Здравей!
   Първо, поздравления за добре написаният коментар!
   Ти си на 10 години, сега растеш, сега се развиваш, организма ти се нуждае от достатъчно енергия, не трябва да мислиш за диети, отслабване и т.н.
   Съветвам те да спортуваш редовно и най-вече да се храниш здравословно, а резултатите рано или късно ще дойдат.
   А колкото до килограмите ти, съвсем нормални са, не ги мисли.

 2. emre казва:

  Здр– аз съм на 10 и съм на 69 кг с колко мога да отслабна за 25 дена.

  1. admin казва:

   Здравей!
   Ти си на 10 години, сега растеш, сега се развиваш, организма ти се нуждае от достатъчно енергия.
   Съветвам те да спортуваш редовно и най-вече да се храниш здравословно, а резултатите рано или късно ще дойдат.
   А колкото до килограмите ти, не ги мисли. :)

 3. Erem eri казва:

  Здр– аз съм на 10 и съм на 69 кг с колко мога да отслабна за 25 дена.

 4. Габриела казва:

  Привет :)) Висока съм 167 и тежа 57 кг , ако е възможно бих искала да сваля 2-3-4 кг .. За 1 месец редовно тичане в парка възможно ли е да сваля тези килограми?

 5. milcho казва:

  Zdraveite ax sum na 25 i teja 100 kila s kolko che oslabna za 4 sedmici

  1. Румяна казва:

   Здравейте, според мен трябва да ходите на фитнес и да спортувате малко повече. Хранете се здравословно, с повече плодове, зеленчуци и салати може да вкючите чай и супи.

 6. С.Н. казва:

  Здравейте!Висока съм 162см, тежа 47 кг и съм на 14 години. Ако тичам по 4 км на ден и се храня здравословно мога ли да сваля 2-3 кг? Благодаря предварително! :)

 7. deyvid казва:

  NA 14 SM I SM OKOLO 1.70 VISOM I TEJA 93KG KOLKO TRQBVA DA TEJA I KAK MOGA DA SVALA IZLISHNITE KILOGRAMI ZA NAI KRATKO VREME

Публикувай отговор

Вашият емайл адрес няма да бъде публикуван!